tisdag, oktober 18, 2005

Merburkar?

grävande på tenhultssjön vintern -03

Blodet rinner trögare. Hjärnan får begränsat med syre och bristen på ljus ger en lägre lust till det mesta. Det är kallt. Så satans kallt. Frost på bilens glas och plåt. Allt känns lite tyngre. Depressioner utlöses allt lättare. Allt som var så enkelt under sommarens underbara månader, plötsligt slits kugghjulen och ger ett glapp. Ett glapp i lyckohjulet. Trots krafterna i vintern står man emot. Hoppet om värme, sommar, håller en vid liv. Vännerna, kärleken, minnena från gågna sommrar. Under en mycket tidig morgonpromenad med en av vännerna som värmer kunde man konstatera faktumet. NU är vintern här, och det är fruktansvärt lång resa som väntar till våren. En rök låg över munksjön och det var så långt från het vattenånga man någonsin kan komma.

För att lätta upp sluter jag härmed 10-i-topplistan och påminner om sista fotbollsupplevelsen i de högre klasserna för detta år.

J-södra vs. Bunkeflo på söndag. Be there.. (it's free!)

Minns en tid (runt 4:an tror jag d va) då vi blev flyttade, från talavidskolan till ljungarums kyrkskola, pga av ombyggnation. Förutom Metallica vs. Guns 'n' Roses-krigen som ständigt var aktuella fanns även Man U vs. Milan. Hjälten (förutom redan nämnda M vB) var Rossi. Alla ville stå i dom hopsnickrade trämålen, och alla ville vara rossi... Konkurrerande lag använde sig i målet av min sistplacerade (av top-10 dock) hjälte. Med sin röda näsa, em-guld i Sverige 1992 och en katastrofal match (som ledde till skämtet om vad det var för skillnad på honom och en taxi, Svar: taxin släpper bara in 4a) har Peter Schmeichel förtjänat en plats på listan.
Slutställning blir alltså....

1 Eric Cantona, Frankrike
2 Paul Gascoigne, England
3 Hristo Stoichkov, Bulgarien
4 Jan Eriksson, Sverige
5 Bebeto, Brasilien
5 Romario, Brasilien
7 Marco Van Basten, Holland
8 Anders Limpar, Sverige
9 Sebastiano Rossi, Italien
10 Peter Schmeichel, Danmark

Någon som minns drycken MER när den fanns på liknande burk som Red Bull gör idag?

susning.nu som källa till kunskap. Särdeles intressant. Allt finns. Man kan läsa om Amerigo Vespucci, den gamle kart-ritaren, som efter Columbus resa ritade kartorna över den amerikanska kontinenten (och fick äran att namnge samma kontinent.). Intressant, inte sant?

23 november, lägg datumet på minnet. Seinfeld säsong 5 OCH 6 släpps på DVD! Kärlek...

Jonatans Tuggummiteori:
i tuggummi finns ngt ämne som gör att enzymerna distraheras o glömmer bort sin uppgift.. för så fort man tuggar tuggumi samtidigt som man har något som ska brytas ner i munnen, t ex halstablett, får tuggummit en helt annan konsistens o håller inte längre ihop... det smular sig. Nu vet ni varför.

English Summary:
Winter. Chewing Rossi. Seinfeld.