tisdag, januari 03, 2006

för kallt för färd?



Tillbaka. I ett vinterlandskap fullt av minnen. Minnen av en tid som arbetande, upptage, kille. En butik fylld av hästskor, söm, verktyg, kaffedoft, radiosurr och det monotona ljudet från en press som stansar hål. Bakom skrivbordet med en tinande bil i garaget i hopp om att kunna åka med gamla älsklingen hem. Dött batteri, frusna lås, frusen motor, fruset inre över huvud taget gör att tiden i vallentuna sträcks ut längre än planerat. Tidig morgon, 06.10, och dagen efter sonw-racing efter bilen. Fantastiskt roligt och spännande med en avkastning som höjdpunkt. Full fart efter bilen och rätt in i en duktigt bromsande snövall. Snö överallt och ett asgarv. Ont i rygg och nacke idag dock, kanske som en följd till just den roliga vurpan.

Cowboyboots och hatt. Jovisst...

Flickor, vad ni ställer till. Mina vänner blir ledsna, jag blir ledsen... locka oss inte till er, ge oss inte blickar. Ge oss inte hoppet, om ni inte tänker hålla fast vid oss. Naivt, javisst. Vet att känslor ändras men det gör så satans ont varje gång. Låt bli.

"do what the hell you got to do, just end up where it says on the ticket, ok?"

Fram och förbi staden med trängselskatt. Tänker inte åka in och stödja de muppar som tänkt till. En tanke om att få bort trafik som inte verkar funka i vårt kära grannland som vi så ofta annars vänder blickarna mot. Kanske kan funka, återstår att se, men jag är skeptisk. Glad att kunna överblicka dramat på 350 kilometers håll...

notera vilka tydliga kursiviteter jag ängnar mig åt.. inget spännande här inte.

Dagens favoriter...
...vinterlandskapet
...road-trip-känslan
...butiken

Mindre kul är...
...frusen bil
...jonatans tidsplanering
...ryggont

2 Comments:

At 7:44 em, Blogger Jay said...

Jonte du är grym, keep it coming

 
At 9:49 em, Blogger Marie said...

lite ryggont är ett billigt pris för massa snölek =).
saknar den kursiverade mystiken,lite oklart måste det ju vara.

 

Skicka en kommentar

<< Home