lördag, december 31, 2005

Ett nytt år?

jkpg, räddningen...


2005 - Berg och dalar

En otydlig start med få minnen
Årets sista dag. 2005 går mot sitt slut. Ett år vars start många helst vill glömma. En naturkatastrof långt långt borta blev så nära för så många. En knapp vecka hade vi läst och sett bilder från en förstörd värld då vi klev in i det nya året och drabbades snart av naturens krafter på ett geografiskt kortare avstånd. Gudrun lade sin vilande hand över det gröna guldet och svenskar fick sätta livet till på hemmaplan.
Svårt att se ljuset i denna, årets första månad och lokala hockeylaget harvade hjälplöst långt ner i tabellen. Cheechoo anlände och Liv återfick storformen från tidigare säsong och ett litet lyft kunde skönjas under januari.

Jonatan hade ett trevligt januari med ett slut som tog honom in i en dimma. Tid och rum flöt samman med tankar och tårar. Ett hotellrum i Helsingborg som sista natt...

Efter personligt mörker i hela februari kom så även sportsnedgången. Kunde inte bry mig mindre, inte heller då kopplingen på bilen rasade på sämsta tänkbara plats på jorden. Udden i Barnarp men den 26:e februari. Modo - Hv71 5-1. Det som många fruktat stod klart då regerande mästarna missade ett nhl-späckat slutspel.

Februari bestod endast av vännen, sömnlöshet och rött vin. ett svagt hopp låg och pyrde...

En första födelsedag som singel avverkades under mars som flöt förbi med lite fest och mycket depp. Påven gick bort och moderaterna firar 100 år. Kan inte minnas riktigt vad som hände den våren men motorcykeln packades fram sent och sommaren närmade sig. Planerna om flytt till jönköping och studiestart, till följd av det krossade hjärtat, skreds till verket efter den sommar som innehållit rock i grebbestad, hundar i halmstad, winnerbäck i götet, hästar i malmö, hästar i danmark, tält och lite sång.

farriers softtail...

Minnenas halvår och uppåt i banan
Så kom den, veckan som förändrade killen som under ett halvår harvat, lärt sig allt om sig själv och så när gett upp men hållts ovan ytan av vännerna. Insparksveckan med nyfunne lillebrodern vid sin sida och den blåa overallen, stolt buren helt utan märken. Dans med skyltdockan, dans med skånskan och massa mjukglass är minnen som bars med från veckan. Capsning som begrepp och första kvällarna på kåren. Vilket liv! Vilka vänner! En göteborgare från visby och en dryg 08:a som kom nära inpå på rekordtid. Norrlänningar som dök upp kort därpå och en skåning som gillade korta taxiresor. Lyckan var total och ruset ville aldrig riktigt ta slut.

haaalooo!! (jensa)

28:e september och Club Jensa slog upp dörrarna och bjöd på djävulsdrinkar. Dystert slut på den kvällen med en lång lång promenad.

Visningar, innebandy och gymmet ägnades en hel del tid under hösten liksom nya klassvännerna.

23:e oktober och fest på ett regnigt stadsparksvallen. Den gröna halsduken vevades och bollarna rullade in som dom skulle. Södra upp i ettan blev resultatet av 4-1-matchen.

Ett underbart projekt under oktober avnjöts med goda vänner, soft-airgun och sena nätter. Särskilt sen blev den mytomspunna natten mellan 27:e och 28:e. Msn och mp3 har sedan den kvällen en särskild innebörd innan sommartiden upphörde dagen därpå.

silencio...

8:e november stod en sällan så nervös Jonatan upp på INFOs höstallmöte och sökte till Vice ordförande för sektionen. Valdes in och kommande års tidsplanering skulle hedanefter innefatta en hel del möten och beslut.


12:e november är även det ett datum att minnas. Dagen efter värdetransportrånet med all dess uppståndelse. En middag med gode vännen och en sovande fest bland studenter. Post-it i blogformat och en ny telefon med en bild på en katt(?) i en ficka.

Efter helgen blev väntan kort till den onsdag där bakar visades, striptease utfördes och årets andra kopplingsras inträffade. 10 000 den gången, 8 denna. Alltid något.

kontokortsplundringar i jönköping. 20 personer blir av med pengar som tas ut i bulgarien... Kayman en av dom.

Radiosändningar blev utförda med snygg-rob och söt-pär. Kul som attan, liksom den hockeybockeykarriär som påbörjades. Dålig start på säsongen med 4 raka förluster men hoppet lever inför 2006.

vill ha katt...

En jul-rock-fest i sthlm ägde rum första fredagen i årets sista månad och det var mycket sång och glädje som gjorde stunden på tornvillan i waxholm bra nära magisk.

"han tog av sig sin kavaj, sparka av sig båda skorna..."

MKV-middag, en bal på slottet och en dans med 70-talets prinsessa, som dock fick med sig båda skorna därifrån.
Projektgruppen mös med lussefika en tidig tisdagsmorgon och dagen fortsatte i samma anda med vackra toner i sofiakyrkan. Radiofest dagen efter och en bartömning som inte hade plats för oss. Julsändning med radion och en middag med jens avslutade sista hela skolveckan.

ett nobeltal som börjar med en gyllene tider-låt kanske?

Julen firades med båda familjerna och mellandagarna ägnades åt studier och köande. 3000 kr för en timme och nu är det bara 7 timmar kvar av 2005. Ett år som började uselt och nu verkar sluta sagolikt.

Gott nytt år!! till alla vänner som gjort det här året till ett plusår!

å, nej. Lite framtid måste man väl ta när det nu finns några timmar kvar. Ett spännande år, ur många synpunkter är vad jag förväntar mig och har på känn. Motgångar, så klart, men är det något jag kan efter det gågna året så är det motgångar och hur de ska hanteras. Det ska nog bli ett bra år.

En vunnen match i hockeybockeyn
Ökad träningsfrekvens
Lägenhet
Tid
Kärlek
Fotbollsvm
Många mil på mc:n

7 Comments:

At 3:26 fm, Blogger Jay said...

Jag tror du har ett spännande år framför dig jonte! Tror det kommer bli skitbra!
Gott nytt år Jonte!//Jocke

 
At 3:28 fm, Blogger Therese said...

Mycket bra sammanfattning av ett år måste jag säga.
Nu har år 2006 i 3.5h och jag ska definitivt sova. Mysig middag och fina fyverkerier men en halvdan fest så kvällen vart inte särskilt lång. Hoppas du fått en bra start på nya året (årets första kommentar med förresten ;) )
Kram och gonatt :)

 
At 3:29 fm, Blogger Therese said...

:O Jocke snyltade 1a platsen! Det var det värsta!!!

 
At 9:09 em, Blogger Marie said...

Bra nyårssummering. Hoppas att d nya året blir fint nu då!

 
At 9:28 em, Anonymous Anonym said...

Låter som ett ganska bra år trots en ledsam början..ett stort grattis till timman som ingav extra lättförtjänta slantar! Bra där! :)

Gott nytt år Jonatan!

ps. blir sjukt bra med designkatt i limehatt!! ds.

 
At 1:33 em, Blogger Robban said...

Ja vilken bra sammanfattnig trots den lite sorgliga början! Men säger så här '06 är det året som kommer medföra väldigt få tråkiga stunder...belive me herr ordförande!

 
At 4:17 em, Blogger Jens said...

Sådärja Jonte! Fick fina flashback-tankar från insparken! vilken vecka..Låt det komma fler. do it. come on do it.

 

Skicka en kommentar

<< Home