måndag, november 14, 2005

Securitas mot Apoteket?



”Läkemedlen måste hanteras säkert och av kompetent personal” - Ylva Johansson, avd. kanske ska Securitas ta över Apotekets roll och vice versa?


Flum
Vissa dagar känns sämre än andra och alla är med om det då och då. Att fönstren ut från datorsalen tar form av en spegel till följd av det oändliga mörkret som hösten bär med sig ger depressionen ett ansikte. Ska inte påstå att jag har anledning eller "rätt" att vara gnällig och ynklig, då mitt liv är en särdeles trevlig och händelserik tillställning egentligen, men en svullnande hals, lite feber och en odefinierbar känsla av osäkerhet gör att jag känner för en lång, jättelång faktiskt, tid till sängs. En varm kopp (åtminstone varmt innehåll) mjölk med honung (som faktiskt kräver värme om den inte ska te sog som en stor klump som kan komma att sällskapa med klumpen i halsen och klumpen i magen) och någon som bryr sig lite (skönt att bo hos mor ibland).
Varför skriver man då detta i sin blog? Ingen aning så du som just läst detta kan hoppa till nästa stycke för mer "givande" läsning.

Buckle up!

Rånet som förvanlade Securitas till staty
Som en smältande iskub minskade intresset för kuppen. Kuppen där ett antal män lurade byxorna av poliser och kom undan med växelpengar. Men vad är sant? Eftersom jag länge sökt, och fortfarande gör, till polishögskolan har jag ett gediget intresse i polisarbete och brottslig verksamhet och dess lösningar. Bombtipset var lika genialt som enkelt. Min fråga är dock om det lyckats inför en mer meriterad poliskår, en kår som tidigare varit i liknande situationer. I jönköping har vi varit ganska skonade från grövre brott av organiserade brottslingar och kanske var det orutin som gjorde att rånarna fick, enligt medias uppgifter, 20-30 minuters försprång. Självklart ska en bombmisstanke ha "full" insats men alla bilar i garaget, i närområdet och runt omkring jönköping ska väl inte behövas för att spärra av ett område på några hundra kvadratmeter? Kommunikationscentralen måste väl fortfarande vara bemannad och intresset för att, åtminstone försöka, gripa de som uppenbarligen ställt ut "bombbilen" vara högt? Eller?
Det var första delen i min pratbubbla (solo, javisst)

Det andra faktum som intresserar mig var uppgifterna om att det var växelpengar som försvann. Kan mycket väl vara bullshit, för att uttrycka sig i klartext. Vittnen pratar om 5 "säckar" och min egen defenition av säck (skilj från påse) är att även om den innehåller 20-kronorssedlar och enkronor skulle dessa kunna innehålla en hel del pengar. Att securitas vd går ut och pratar om växelpengar är självklart oavsett dess verklighetsförankring. Klart att de inte vill gå ut med att ett gäng kommunalarbetare lyckats blåsa dom på 25 millar genom att svänga en gammal imperalistbil genom en lövtunn port och genom detta skrämma in väktarna på sitt rum (vill förtydliga att jag INTE kritiserar väktarnas insats annat än lätt ironiskt).
En notering är att kommunalarbetarna inte arbetade som de brukar. Såg ut på bilderna som att samtliga inblandade faktiskt deltog i arbetet och inte bara stod och såg på, något som annars brukar förekomma när de arbetar. En som arbetar och sju som tittar på. Infiltratören på securitas verkar dock varit sysslosatt de senaste tre veckorna... Dubbel lön?

Så, avslutningsvis. Pengar, pengar, pengar. En lätt kalkyl på förlorade skatter och momser i Jönköping under de avspärrade timmarna, kostnader för personal och bilar, helikoptrar och robotar, med mycket mera (jakten är ju inte över heller) leder till en nätt summa för skattebetalarna. Addera sen kostnaderna när de trevliga gossarna i färgglada overaller och särdeles otrevliga vapen grips och ska sitta ett par år bakom lås och bom så får man en härlig kaka som vi får betala. Allt för att upprätthålla säkerheten för ett privat, börsnoterat och vinstdrivande företag som Securitas AB. *host*
MSN har sin charm... gör en lite lite gladare....

Den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp
Drömmarna och vindarna hjälps åt
och så fort man tittar neråt så vänder dom hitåt
Och sjunger "Vart tog den där elden vägen?" -
Kanske tagen ur sitt sammanhang, kanske utan koppling till mitt liv, kanske bara publicerad för att den är så bra.

English Summary: Me against the music (with c.) Securitas.

Läs gärna: //...Securitas målsättning är att successivt komma ikapp med de förseningar av leveranser som har uppstått p g a fackets åtgärder, och sedermera myndigheternas beslut, vilka tyvärr legat utom Securitas kontroll (force majeure)...//
och förstå att dom är vinstintresserade i första hand, inte sammhällsnyttiga.




2 Comments:

At 6:49 em, Blogger Robban said...

Mycket bra blogg och intressant ämne. Jag tror ju oxå att "växelpengarna" var en rätt hög summa. Och sen är det rätt orelevent, spelar ingen roll om de fick med sig en femma så ska de ju arresteras!

 
At 12:40 fm, Blogger Therese said...

Jonataaan, jag mår illaaa :O JAg gick hem o ska sooova. Akta dig för det snöar ute! =)

 

Skicka en kommentar

<< Home