onsdag, januari 31, 2007

Greken i Linköping.

Grekisk lunch. Det var första praktikdagen med cykel och första praktikdagen med lunch på byn. Morgonen bestod i studiebesök och kommunikationsdiskussioner på Biologienheten på SKL. DNA-register, mängdbrott (bilstölder och sånt) och grova brott (mord, rån, sexualbrott m fl.) var de tre stora uppgifterna. Överallt fanns folk i vita rockar som analyserade allt från knivar till bilmattor, baseballträn eller klädbitar. Fantastiskt vad mycket man kan få ut av en till synes ren kniv.

kaffepaus i helgen.. och kanske kaffé paus.

Överhuvudtaget är det fascinerande att möta så mycket folk som är så nöjda med sina jobb. De stormtrivs och de bara måste berätta om just sina specialområden. Man blir glad. Lika mycket som dom trivs med sina uppgifter, lika illa tycker dom kommunikationen funkar. Man får något att göra.

på fredag är det dags för domen... "hopp och lek" eller "mer vånda och tabletter"

Dubbel anledning att springa ner på byn idag med. Först grekisk buffé med östergötlandstrafikens nya stjärnskott och sedan bio med gänget. Eller sekten. Kanonfin film som säkerligen skulle resulterat i ett par hundra ballografiska undersökningar om den utspelat sig i vårt vackra, och helt oskyldiga, modersland.

Dagens lärdom:
He might look like his shit don't stink, but it does. Och gör dig inte mindre och be om ursäkt för din existens, inte någon som tackar dig för det.

1 Comments:

At 8:33 fm, Blogger Therese said...

Jag vill oxåååå! Fast jag vill vara med alla människor i rockar! Värsta CSI.. Bra jobbat lungan, se till att vara frisk nu med så är ju allt finemang! :)

 

Skicka en kommentar

<< Home