fredag, februari 24, 2006

what is the shit?


luffa is the shit..?

Surret från fläkten störs med jämna mellan rum av hostattackerna och inte ens koss-the-plug kan hålla ljudet ute. Lalehs toner störs av ljudet som kommer inifrån. Går inte komma ifrån. Snor i näsan som blivit narig och allmänt hängig. Men så är det också efter läggdags och minutrarna efter en hemtenta som gick över inte bara mitt förstånd utan även ut över en sömn som var välbehövlig. Ett ivrigt bläddrande i böcker gav föga resultat och slutprodukten tveksam, eller tveklöst usel kanske. En handanteckning i blyerts talar om "diskurs och konrext ska vara med" vilket fick följden att jag tog med dessa diffusa uttryck. Men var de på rätt plats? Får sig den gode examinatorn sig ett gott skratt vid åsynen av dessa? Kanske inte passar sig att vika sig dubbel när man rättar tentor men vem ser?

hejja securitas.. saknas mycke pengar nu...

Så för att lämna konnotationens mystik och förflytta tankarna till förflyttelsen i livet. Från det trygga hemmet med liv och rörelse till en ensam, men ändock gemytlig, liten vrå närmre stan. Räkningar, tystnad, ansvar och frihet. Inget ont som inte för något gott med sig. Skulle vara förkylnigar då. Fel helg kan man tycka. Stor hus fest a'la -05, vilka tider! och club-jensa i stan. Fel helg. Men en helg i sthlms lugn (vallentuna så klart) och lite shopping är ju heller aldrig fel, med gott sällskap då. En tung flytt väntar så klart också som en gigantisk bergvägg som måste bestigas. Att sitta och mala e4 med hästsläp då sverige spelar semifinal och dessutom när de (för det gör de, mot ryssland) final också. Lika dålig planering det.

semantik = betydelselära

Att glädje sprids fortare än pengarna från min konto var en trevlig iaktagelse ja påminndes om denna os-gulddag. Spänningen i curlingfinalen var otrolig och hur banal denna sport än framstår så fick jag gåshud när avgörande sten satt. Glädjen fick mig att skina upp inombords trots väntande tenta, var gång de vevade reprisbilderna på segerjublet. Gillar till och med hammerfall-videon...

dansa e inte något man slutar med och vid din sida skall jag stå, oh store läromästare...

2 Comments:

At 8:42 em, Blogger Jay said...

jag tackar åhh ödmjukast

 
At 12:44 em, Blogger Marie said...

diskurs = svergies fulaste ord

 

Skicka en kommentar

<< Home