söndag, december 11, 2005

idolrepris?

inte bara snygga, snälla me... me like-a-lot

Över mig kastades thake that-låtar i mp3-format och i farten råkade de adderas i winamp. Så var stämningen där igen. Att spela på mörkret utanför är barnsligt enkelt men att se bortom mörkret, in i det motsatt, är klurigare. Klumpen i halsen hindrar från att nynna med och temperaturen stiger i kroppen, tyvärr av fel orsak. En fika i natten vore trevligt. En park med ljusdesign.

Idolrepris? den som lever...

Tredje advent och snart ny vecka. En vecka av festligheter. Sådana som jag inte kommer kunna njuta av. MKV-middagen kommer besökas hur sjuk ja än är men bartömning, hockeybockeymatcher och annat får bli pass. Straffas jag månne? Minns inte att jag varit elak, inte på ett tag i allafall. Fast som ödets slav tror jag allt sker med en mening, så även denna helvetes-förkylning.

En omunter jonatan i mörkret... passande bild...



"this time is forever"

Snart börjar året 2006 också. Ett tokigt spännande år kan tänkas. OS, VM och SM-sluspel i idrottsväg. Styrelseuppdrag, inspark och val av inriktning på personliga planet. Kanske även lägenhet och en trevlig mc-tur som grädde på i:et. Men skiftet kommer gå mig förbi, vad är nyårsafton? Vem är nyårsafton?

Så var det uppehåll till sommaren. Kanske smart. Men ack så tråkigt.

Musik. Kontisgt vad sinnesstämningen kan påvekas av detta fenomen. Bytte från Take That till Thåström och kände hur tankeverksamheten gick ner i en djupare, men långsammare, fas.
"lena pling-plong, bara 17 år..." Vilken strålande (läs halvbra) textförfattare. Men det tyckte jag om winnerbäck med, tills den där sommarljumna kvällen i göteborg för hundra år sedan. Aldrig har jonatan varit så anti. Aldrig har han heller gjort en sådan ko-vändning och dessutom erkännt det. Winnerbäck är givet mest spelad på yamaha-gitarren i brunt. Bra barréklämma.

Slogs av en otäck tanke här om dagen. Vilken hemsk värld min lillasyter, Nea 6, kommer växa upp i. Vart ska hon finna den ro vi som är födda på 80-talet fått helt naturligt. Några av hemskheterna...
...hon växer upp med fel björneröst. Visst signaturmelodin är den samma, liksom kostymen, snigel och hundkräket men björnerösten är ju åt *¤#&#.
...hon kommer tror att bingolotto är någon söndagsundhållning utan substans. Var är loket?
...hon missade Aqua-haussen. Inte kommer dom minnas eller spelas på radio under hennes uppväxt.
Ja, ni förstår tanken. Blir lite lessen i ögat vid tanken. Måsta få tag på bandade bingolotto, björne och leta fram gamla aqua-skivan så det blir folk av flickan.

English Summary:
line 19, takes me all the way out.

7 Comments:

At 10:20 em, Blogger Robban said...

Ja barnen kommer inte alls likan oss när de växt upp, barnprogrammen påverkar de mer än vad man tror.. Du kanske har min och Puttes teori om oodasat.. Jag vet ju att jag är lite konstig tack vare "Ika i utan" som jag var tvungen att titta på! Härda förkylningen annars! krya på dig!

 
At 10:32 em, Blogger Marie said...

lite (massa) c-vitamin, en bra film, uppåtmusik o ljus så blir d nog bättre:D

Din syster kommer dessutom gå miste om Gunde som programledare för fångarna på fortet och sen expedition robinson nät det var i sin glans. vilket öde!

 
At 10:52 em, Blogger Marie said...

uhm.. beror på! men Sagan om Ringen triologin sitter aldrig fel =) (men då måste du vara uppe halva natten o man behöver ju sova när man är sjuk).
Annars är ju en komedi aldrig fel. Life of Brian med monthy python är ju klassisk. haha.

 
At 11:08 em, Blogger Jonatan said...

o, life of brian ligger farligt nära datorn.. kan bli. men sömnen då... attans.. sova kan ja göra på mkv-middagen... =)

 
At 11:21 em, Blogger Marie said...

ja exakt, den kommsr säkert vara astråkig i alla fall (surt sa räven..nehejdå inte alls..). fasen ni kommer ju ha askul!

 
At 11:51 em, Blogger Mysan said...

Otäckt att växa upp med vetskapen att östersjön titt som oftast är full av alger när man ska bada om sommaren. Och att vintrarna inte bjuder på mkt annat än slask...annat var det på min tid! :) och vad hände med kvalitets julkalendrar som "trolltyg i tomteskogen"? Å solstollarna (fast det var nog sommarmorgon?!) hmmm...

Flärd & glamour imorrn då! Järnet...

 
At 7:57 em, Blogger Marie said...

du har en poäng m lektionerna...segare timmar får man leta efter. bläää

 

Skicka en kommentar

<< Home