söndag, november 05, 2006

dömd till helvetet?

ny väckarklocksignal på mobilen och tvätt-tid en söndag. stundande läsning om något jag ännu inte har satt mig in i vad det kan vara. bör handla om extern kommunikation i a f eftersom kursen vi läser just nu heter så. winnerbäck kan va en av de bättre på extern kommunikation (intern med för den delen) genom sin förmåga att väva in ord och budskap i metaforer och snitsiga rader. snacka om att kunna lämna ett negativt budskap med en positiv känsla.



jag satte mig vid datorn o snubblade in på aftonbladets hemsida en stund istället för att göra vad ja skulle. med en kopp honungsvatten och frimärkskudden i knäet.

så fick han sin dom. Snaran. Brott mot mänskligheten för 15år sedan där 148 människor mördades. 148 människor är mycket, lika många som dödades vid oklahoma bombningen t ex, och ändå följer en rad ytterligare rättegångar gällande brott i bland annat iran och kuwait. man kan dock undra om saddam kommer tvingas medverka vid dessa rättegångar. han kan ju inte mer än dömas till döden. jämför med amerikanarna som kan dömmas till ett par hundra års fängelse. där finns i allafall en möjlighet att de faktiskt blir 307 år gamla. någon måste ju vara den första.

En kille som slapp både dödsstraff och fängelse var en 69-åring i Delaware. Efter att ha blottat sig dömdes han till att i 22 månader gå klädd i en t-shirt med texten ”Jag är en dömd sexbrottsling”. Straffet blir så klart dubbelt, dels genom textens avskräckande budskap (vem som nu kontrollerar att den bärs och att han inte har en mysig stickad tröja utanpå), men kanske främst (på samma sätt som alla faddrar under insparken) att behöva gå i samma tröja i 22 måndare. Man kan hoppas att den inte va vit.

södras trognaste supportrar, i vått o torrt...


English Summary:
Waky paky.

2 Comments:

At 2:18 em, Blogger rask said...

jag hade en gymnasistiklärare i USA som fick livstid plus 47år för att han hade antastat kvinnliga elever.

 
At 1:59 fm, Anonymous Anonym said...

Hmmm...kul att du nämner Winnerbäck som en kille som vet vad han sysslar med ;) Minns för ca 1,5 år sedan, då var det inte tal om någon vis man...hehe...Winnerbäck var då lika med taskiga ord som slängdes in bara för att få det att låta bra .. eller något liknande...gillade inte den tanken så jag memorerade aldrig va du sa.

Ps. Ses på vägarna, total Legal since one hour and 50 minutes

 

Skicka en kommentar

<< Home