tisdag, maj 23, 2006

potatismos?




whats in it for me? pär, när kommer nästa danslåt?

Så gjorde han sin debut. Inte helt riktigt om man ska vara historiker och petnoga men lite seriösare och "nystart" om inte annat. Med nya visselpipan i munnen, det röda kortet i bakfickan och gula kortet med tillhörande skrivbricka o penna i shortsfickan blåstes det till spel på ett blåsigt och kallt ryhov. få kontroversiella domslut, ett gult kort och ett par timmar senare kunde mc:n startas o resan hem mot uppsatsskrivandet påbörjas.

kamp om bollen.. spela.

Fort gick det, hastigheten möjligen en mycket bra bit över de samhället gemensamt kommit överrens om, och ljudet från de öppna piporna tycktes högre än någonsin. Ett ivrigt sick-sackande mellan bilarna bland stadens gatljus, allt för att hålla ner restiden. Så kom då det ofrånkommliga stoppet. Rött ljus. Pulsen översteg cylindrarnas slag när rutan vevades ner på den vackert blå och vitmålade bilen av modell volvo som rullat upp vid min sida. "fäll upp visiret så jag ser vem jag pratar med" var orden som tvingade upp det kolsvarta, inte för dygnstiden lagligt, visiret. "Fort gick det" hann jag tänka innan nästa kommentar föll. "Sväng in till kanten här framme så ska vi prata lite." Tiden innan den eldigt röda färgen som bländade mina uppgivna ögon, att förlora ett mc-kort under sommarens tre månader är ett straff som inte står i proportion till en lättare (läs tyngre) fortkörning. Grönt ljus och försiktigt gaspådrag, allt för att inte störa med de dunkande avgaspiporna innan nästa stopp kom.
Det är nu stämningen lättar och förklaringen till stoppet kommer. "Du har ingen reg-skylt bak". Inga böter, en kort väntan på att alla uppgifter skulle kollas upp och en ny skylt beställd. Resan fortsätter, kunde dock fått nytt avbrott blott 12 sekunder senare då jag svänger runt första bästa gathörn och rakt in i en poliskontroll. Dock hade de vänligheten att släppa för bi mig utan att på nytt kolla regnr och körkort och jag kom äntligen hem (efter att passerat ytterligare två polispatruller). Snart kommer skylten och kortet har återfått sin vackra form och temperatur.

English Summary:
Whats melon in english?