lördag, juni 03, 2006

bästa dagen?



Vissa dagar är bara underbara. Vad är det då som skiljer dessa åt från de mindre lyckliga?

Kanske är det den tidiga morgonens ljumma vindar och ett trevligt sällskap i nyttans tecken?Med mössa och halsduk togs stegen som ledde till marknaden. Pastrami och frallor för vissa, gränna-knäckebröd för andra.



Sången från cylindrarna kompade vindens musik. Den öppna hjälmen fylldes av luft, minnen och ljud. Inte sedan förra året hade den beklätt ägarens huvud men nu är det dags. Nu är det sommar.

Kanske är det en mc-tur i sommarens första riktiga dag, med sol och blå himmel? En tur längs gammal e4:a och trädaléer med gula fält och trähus om vart annat. Lantluft. Eller kanske vätterns doft av kallt vatten och varm luft i en salig blandning? Visingsöfärjans monotona brummande och vågarna som slår mot skrovet?



Träbåten hoppar på vågorna och för oss ut på fiskevatten. Men var det fiskevatten? aborrar, laxar och röding lös med sin frånvaro. Sik, brax och lake, kanske var det ngn av dem som nafsade på betet, bet av kroken, men inte vill lämna jordelivet (?) riktigt ännu. en middag av lax och potatis var så nära de tappra kom någon fisk.

Kanske är det att låta sinnena lugnas av guppande, porlande vatten och surret av linnan som löper ut när spöet svingas? Motorns puttrande och synen av solen som glittrar på den blåklara vattenytan?

Eller bara att njuta av en god kopp kaffe och en pickninckfralla med en god vän?

English Summary:
What a day...

2 Comments:

At 1:38 fm, Blogger .gustav said...

Låter som en vansinnigt härlig dag. Jag är avundsjuk! :)

Kul att du spelar gitarr och är Spurs-fan! Gitarren är given även hos mig. Aldrig fel att spendera lite tid med den. Jag är förhållandevis ny Spursare faktiskt. Bara varit det ett par år, men jag känner att jag kommit hem... :D

 
At 7:11 fm, Anonymous Anonym said...

Your website has a useful information for beginners like me.
»

 

Skicka en kommentar

<< Home