torsdag, augusti 10, 2006

Demokrati eller manupilation?


Demokrati.
Någon nämde ordet på radio. Jag satt i min lådbil och programmet belös problematiken i de extremhöger-partier som är på kraftig frammarsch enligt radioröstens farhågor. S"läpper man fram dem i debatt skulle de säkert fördubbla sina sympatisörer och då även antalet röster på partiet i fråga" var ett resonemang som fördes samtidigt som de talades om ett hot mot den svenska demokratin.

Demokrati. Folkstyre. Majoritet.
Vad är då demokrati när det gäller partier? Allt kan inte röstas om, därför röstar vi på folk som för den talan som bäst stämmer överens med vår egen. Inte sant? Eller röstar vi på den person som genom retorisk förmåga, små fula knappar och godisar eller med flådiga affischer och valspråk får oss att TRO att de bäst representerar oss?

Visst ska de högerextrema partierna ha lika mycket spelrum som alla andra, allt enligt yttrandefriheten o s v, men samtidigt behövs folk som kan översätta retoriken i "vanlig svensson-svenska". Folk som hindrar oss från att lockas med lovord och manupilation. Om ett system fanns där man kunde få svart på vitt vad de olika partierna verkligen tycker, kommer att göra och inte göra och folk fortfarande skulle kryssa för dessa "extrema" partier, så mycket extrem det nu kan tänkas vara i "landet lagom", höger som vänster, så ok då. välkomna in i maktens korridorer. Dock tveksam till att det kommer hända.

English Summary:
Everything means nothing.

2 Comments:

At 11:43 em, Blogger Therese said...

horrodu Photoshopkungen. jag behover din hjalp saa lev pa msn nan gang dar i landet far far away!

 
At 8:09 fm, Blogger Marie said...

själv röstar jag på Linda Rosing... aja..kanske inte. Men de som har bäst godis kommer ligga bra till...
(blå eller grön eller röd eller gul eller lila eller nån annan färg?)

 

Skicka en kommentar

<< Home